Nieuws


Voorraad 2023-2024

Op 1 september 2023 is ons nieuwe stookseizoen begonnen. U kunt weer stroop bij ons kopen.

Als u een emmertje wilt reserveren, kunt u contact met ons opnemen: 

koulen12sjroap@gmail.com


Nieuwe etiketten

Onze oude etiketten zijn op. Hieronder staat een voorbeeld van de etiketten die we sinds 2019 gebruiken:


Radio-uitzending Mangiare, 20-8-2021

Op vrijdag 20 augustus 2021 was Hans Franssen te horen in een radio-uitzending van het programma Mangiare op NPO1.

Mangiare werd deze keer live vanuit de Dominicanenkerk in Maastricht uitgezonden. 

In deze aflevering, die geheel in het teken stond van streekproducten uit Limburg, werd er aandacht besteed aan het ambachtelijk stoken van Limburgse stroop, het bakken van Limburgs brood en het maken van Limburgse wijn.

 

*Via deze link is de uitzending te beluisteren.

*Klik hier voor de website van Mangiare:"Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken."

 


SFPLS breidt uit

Staand v.l.n.r.: Rik Steinschuld*, Hans Franssen,

Magiel Vandewall*, Leo Eussen*, Mart Vandewall

en Coen Eggen.  Zittend v.l.n.r.: Henk Hoogakker,

Annemarie Steinschuld-Franssen* en Roy Eusssen.

In maart 2019 zijn vier nieuwe leden

(met een * in onderschrift van de foto) toegetreden tot het Slow Food Presidium Limburgse Stroop (SFPLS).

   Lees meer: website van Slow Food Nederland

 


Immaterieel Erfgoed

Het Slow Food Presidium en de Stichting Ondernemend Bloesemlint hebben op 17 april 2017 samen met burgemeester Akkermans van Eijsden-Margraten en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland het certificaat van de Inventaris Immaterieel erfgoed ondertekend.

Lees meer:


Slow Food

In 2010 is de Ambachtelijke Limburgse Stroop erkend door de internationale Slow Food Organisatie. Vier ambachtelijke stroopstokers hebben zich verenigd in het Slow Food Presidium Limburgse Stroop.


TV-opnames

In augustus 2016 heeft een televisieploeg bij ons het stroop stoken gefilmd voor het programma "De streken van Wim". Dit programma wordt gepresenteerd door de Vlaamse tv-kok Wim Ballieu. Het is te zien geweest op 24-Kitchen. Af en toe wordt op deze zender om 19.00 uur een herhaling uitgezonden.